Во Вевчани веќе втор месец како е почната учебната година, а учениците се без наставник по географија

Од ОК на ВМРО ДПМНЕ Вевчани на социјалната мрежа Фејсбук  објавија:

Ветениот фински модел на образование никако да профункционира во општинското основно училиште „Страшо Пинџур“ Вевчани.

Веќе втор месец од кога почна учебната година, а учениците се без наставник по географија.
Како ќе ја надоместат пропуштената настава, а нѐ е поради нивна вина?!

До кога ќе се жртви децата заради партиските пазарења околу вработувањето на наставник по географија?

Во Вевчани има неколку дипломирани професори по географија или можеби се чека да се донесе од надвор, како со случајот по македонски јазик и литература?

Ветениот фински модел на образование никако да профункционира во општинското основно училиште „Страшо Пинџур“…

Posted by ВМРО – ДПМНЕ ОК Вевчани on Wednesday, October 9, 2019

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close