Нови директори на „Проаква“ и О.У „Григор Прличев“

Од денес за нов директор на МЈП ПРОАКВА е именуван Светозар Стефановиќ. Тој доаѓа на местото на Владимир Алексиоски кој на пушти оваа функција бидејќи кој во иднина ќе го раководи новото државно јавно претпријатие за управување со колекторскиот систем и третманот на отпадните води.

Нов директор добива и О.У. „Григор Прличев“, каде нов в.д. на таа позиција ќе биде професорот Сашо Ставрески кој доаѓа на местото на Офелија Петреска која поднесе оставка.

Од извори во кабинетот на Константин Георгиевски дознаваме дека се продготвуваат и други смени на директори.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close