(ФОТО) Каде ви е совеста, каде е инспекторатот?

Не запира самоволието на граѓаните, а инспекторатот “„не гледа“.  Камион истура градежен шут во Езерото и тоа во периот кога е актуелно дека нема напредок во решавањето на проблемите во животната средина и дека заштитеното охридско подрачје е под континуирани закани од  градежни потфати. УНЕСКО бара да се процени влијанието на нелегалните градби во заштитеното охридско подрачје, да се прогласи мораториум на градбите и да се отстранат оние што преставуваат опасност.

фото ФБ Кристија Јандриоски

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close