(ВИДЕО) Протест на членовите на шумската, редовна, затворска полиција, денешниот е подршка за генералниот кој ќе се одржи пред Владата

Членови на независниот синдикат на полицијата, шумска полиција, редовна, судска, затворска полиција. Како што велат денешниот  протест е подршка на генералниот протест кој ќе се одржи во Скопје пред Владата, каде што во помасовна форма со голема европска подршка ќе ги доставиме нашите барања до владата.

„Бараме обично потпишување на колективен договор, кој нашата служба и по 20 години постоење не го има потпишано. Со тој договор ќе се средат сите работнички права кои ги немаме 20 години, а ги остваруваме со тужби и ги наплаќаме после со многу поголема сума.  На генералниот протест на 2 ри октомври ќе присуствуваат и бугарскиот синдикат , словенечкиот, српскиот и  уште неколку други“, истакна Ацо Танески.

Во продолжение изјавата на Танески…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close