(ФОТО) Се урна дел од таванот во гимназијата во Охрид

Дел од таванот во една од училниците во средното училиште „ Свети Климент Охридски“ во Охрид паднал по поројниот дожд кој вчера го погоди градот.

Нема повредени ученици , а денес во училиштето наставата се одвива нормално.

Гимназијата во Охрид е градена во време на Османлиската империја, а последно е реновирана во 2007 година кога е препоркиена и доградено е поткровје.

ДОЖДОТ КОЈ ГО ПОГОДИ ОХРИД ВЧЕРА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close