Ако Полицијата не може, есента ќе ги тргни дивите продавачи на карпузи

Цело лето граѓаните купуваат пепуни и карпузи ( лубеници и дињи ) од дивите продавачи на улицата „Сирма Војвода“ во Охрид.

Понекогаш додека купуваат имаа прилика да ја видат и Полицијата која се натега и моли со продавачите да си одат од узурпираниот простор и да продаваат на пазарчето кое е на 15 метри од нив.

Ако полицијата со години да ги натера да продаваат во пазарот и да ги тргне од овој узурпиран простор, тоа сега ќе го стори природата. Со падот на температурите и почетокот на есента ќе се растури оваа своевидна колонија и лицата ќе се вратат во Струмица и струмичко.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close