(ВИДЕО) Ѓоко Иваноски: Командираот Саше викна „појачање“

Од празничен фудбалки натпревар до инциденти и приведувања. Причината за инцидентот ја објаснува Иваноски Ѓоко.

Тој вели: „Полицијата физички го нападна. Кога приведуваш некого, се знае како се прави тоа. Не може така, го фатија човекот и го пикнаа вмрежа. Има правила. Не знам дали има позадина. Приведен е и фудбалер, а тие беа во игра. Тие немаа контакт со полицијата. Имаше командир Саше и никогаш не дошло до ова. Сега командирот од нигде никаде викна појачање, од нигде никаде дојдоа 50 полицајци. Имаше обид да го тепаат. Чим 4 полицајци ти се пуштаат така. Имаше крв. Кога виде публиката скокна да го одбранат. Причината беше бидејќи судијата не крена офсајт. Се знае фудбалки натпревар, порано публиката со керамиди фрлала па полицијата не реагирала“, вели Иваноски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close