Следува продолжен викенд, понеделник е неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно Законот за празниците, 8 септември (недела), Денот на независноста, односно 9 септември (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Потоа следи 11 Октомври (петок), Ден на народното востание, со што добиваме повторно споен викенд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close