(ФОТО) Загрижувачки: За 18 год, над 60 000 ученици помалку во основните училишта во земјава

За само 18 години, во основните  училишта во Македонија има над 60.000 ученици помалку.

Според Заводот за статистика во учебната 2000/201 година вкупниот број на основци бил 249.375 ученици, а во оваа учебна година вкупниот број на ученици во основните училишта изнесува 188.102 ученика.

Еве графички како изгледа паѓањето на бројот на ученици од година во година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close