ВИДЕО: Мерко кажа колку е богат и кој му е омилен политичар

Струшкиот градоначалник Рамис Мерко во интервју за „ИРЛ.мк“ на прашањето „Колку е богат Мерко?“, вели дека неговото богатство е во душата. Градоначалникот вели дека нема граѓанин, ниту компанија која тој ја уценувал за да земе пари од нив.

 

ЛОКАЛНИ ШЕРИФИ – Рамис Мерко (промо видео 1/3)Најава за новата сторија на ИРЛ, овојпат за Струга и нејзиниот градоначалник Рамис МЕРКО која целосно ќе биде емитувана во недела 21 часот

Posted by Investigative Reporting Lab Macedonia on Saturday, August 24, 2019

„Најдете еден граѓанин или компанија кои сум ги уценувал за средства, а јас јавно кажувам дека ќе сносам морална, материјална и кривична одговорнсот. Значи, богаството не ми го створила функцијата, туку знаењето и работата“, вели Мерко за ИРЛ.мк.

Запрашан „Кој му е омилен политичар на Мерко“, тој вели дека ги има многу.

„Тие што се на повисок ранк имаат поголема одговорнсот. Не можеме да споредуваме еден Трамп со некој што има милион или 500 илјади граѓани. Тоа е банална споредба“, додава Мерко.

ЛОКАЛНИ ШЕРИФИ – Рамис Мерко (промо видео 1/3)Најава за новата сторија на ИРЛ, овојпат за Струга и нејзиниот градоначалник Рамис МЕРКО која целосно ќе биде емитувана во недела 21 часот

Posted by Investigative Reporting Lab Macedonia on Saturday, August 24, 2019

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close