ФОТО: Георгиевски со пожарникарите на терен ги координира екипите за гаснење на пожарот

Градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиевски заедно со Противпожарната бригада излезе на терен над селата Косел и Опеница, каде од вчеравечер бесее голем пожар.

Георгиевски претходно ги ангажираше сите расположливи ресурси за брзо гаснење на пожарот кој претставува опасност за локалните жители.  Тој ги координира екипите вклучени во гаснењето, како и активностите за справување со стихијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close