Пожар над селото Опеница – гори борова шума, пожарникарите се обидуваат да го локализираат и изгаснат

Пожар над  селото Опеница према Расино, во близина на Охрид. Гори борова шума. Пожарот избил попладнево. Противпожарните екипи од Охрид  веднаш излегоа на терен и се борат со огнената стихија, но пожарот сеуште не е изгаснат.  Вечерва охриѓани чувствуваат јак мирис на изорено , а и градот е зачаден.

Повеќе детали во текот на утрешниот ден.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close