Зоки Кичеец пренесен во приватна болница за да му се изврши колоноскопија

Вечер дознава дека еден од двјацата притовореници за случајот „Рекет“, Зоран Милески – Кичеец по негово барање од притворот во Шутка заминал и е пренесен во клиниката на Жан Митрев.

На Кичеец кај Жан Митрев треба да му се изврши колоноскопија и тоа постапката ќе трае дури три дена.

*Колоноскопија е тест, каде што лекарот со помош на колоноскоп (тенко црево) гледа во долниот дел на гастроинтестиналниот тракт (ректумот, дебелото црево и завршниот дел од тенкото црево). Колоноскопот се внесува преку анусот, во ректумот, натаму кон дебелото црево се до цекумот дел од дебелото црево каде се среќава со тенкото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close