„Блиц“: Трамп сака решение за Косово до јуни

САД зацртале нов рок за решавање на косовскиот проблем а како што дознава „Блиц“, администрацијата на Трамп се обидува сѐ да биде завршено до јуни следната година и затоа остро се противи на бојкотот на изборите кои претстојат во Србија.

Весникот пишува дека Американците во следните неколку месеци ќе се обидат да ја убедат српската опозиција да заземе учество на изборите кои треба да се одржат на пролет, следната година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close