Филипини прогласија епидемија на денга грозница, 622 лица починати

epa000236429 (FILES) An undated pictue of a mosquito "Anopheles quadrimaculatus", The authorities of the health department of Florida reported on Tuesday, 20 July 2004, at least four cases of persons infected with the Nile virus in Miami-Dade county. The mosquito ''Anopheles quadrimaculatus'' is the most important vector carrying the malaria virus in the United States, and is a species found in West Nile Virus positive mosquito pools in the USA. EPA/U.S. Centers for Disease Control and Prevention

Eпидемија на денга грозница е прогласена на Филипините откако 622 луѓе починаа од оваа болест, објави Си-Ен-Ен.

Од почетокот на годинава се регистрирани над 146.000 пациенти, што е за 98 отсто повеќе од претходната година.

Министерот за здравство Френсиско Дуке рече дека прогласувањето на епидемијата е важно за да се идентификува каде е најпотребна помошта и да им се овозможи на локалните власти пристап до фондови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close