Мицкоски: Денес Македонија добива мајка на нацијата

Во своето обраќање по изборот на Гордана Сиљаноски, првиот човек на ВМРО ДПМНЕ Кристијан Мицкоски кажа дека со ова Македонија добива мајка на нацијата.

Мицкоски потсети дека медиумите блиски до Владата се мајтапеле кога ВМРО ДПМНЕ распиша оглас за кандидирање на кандидати, за по една седмица и СДСМ да го направи истото.

Мицкоски кажа и дека настанот во Струга е пример како треба да изледа еден демократски чин за избор на кандидат за Претседател на Македонија.

Во салата се слуша скандирање Кристијан , Кристијан и говорот е поздравне со овации !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close