(ФОТО) Отстранети сите нелегално поставени рекламни платна од Охридската чаршија

Од ден на ден Охридската чаршија се натрупуваше со рекламни платна, кои легално поставени кои самоволно. Но, локалната категорична дека мора да се почитуваат законите и правилата. Токму поради тоа во текот на ноќта беа отстранети сите нелегално поставени рекламни платна.

Градоначалникот Константин Георгиески многупати најавуваше дека локалната ќе ги санкционира сите кои кршат закон и вршат злоупотреба на јавен простор без да платат.

Акцијата синоќа е за пофалба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close