20 најопасни земји во светот за туристи

Некои земји се подобро прилагодени за туристите од другите. Светскиот економски форум неодамна го објави својот Извештај за конкурентност за патување и туризам, кој ја анализира состојбата на туристичкиот сектор во 136 земји.

Како дел од извештајот, СЕФ ја рангира безбедноста на секоја од овие земји. За да се излезе со ова рангирање, форумот “го мери степенот до кој земјата ги изложува туристите и бизнисите на безбедносните ризици главно поврзани со сериозна штета на луѓето (насилство и тероризам).” Рангирањето не го зема предвид ситниот криминал.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close