(ФОТО) Рамиз Мерко сечеше лента на отворањето на пицеријата, сопственост на Нефи Усеини

Градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, заедно со советникот во Општина Охрид, Нефи Усеини, ја пресече црвената лента, со што го свечено ја отворија пицеријата кај Чинарот.
 
Објектот започна да се гради во март годинава, се наоѓа на државно земјиште и е дивоградба. Градоначалникот Константин Георгиевски во повеќе наврати најави уривање на објектот.
 
На отворањето присуствувале повеќе јавни личности од политичкиот живот во државата. Откако беше пресечена лентата, следеше громогласен огномет кој траеше 10 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close