Колку чаши вода има во само едно парче лубеница?

Едно парче лубеница е еквивалентно на една чаша вода.

Ако изедете две парчиња лубеница, односно 380 грама, тогаш сметајте дека сте испиле две чаши вода.

Со други зборови, овошјето и зеленчукот, но и многу други видови на храна содржат вода која што може да се вкалкулира во препорачаниот дневен внес.

Овошјето и зеленчукот ги нудат неопходните електролити, како калиум и натриум кои се губат со потење. Токму затоа дневниот внес на вода зависи и од вашата исхрана.

На пример, ако јадете поголеми количества на салати и овошје во однос на различен вид на храна базирана на месо, нема да морате толку многу да внесувате вода на конвенционален начин.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close