Премиерот Зоран Заев нема ништо против името на автопатот Миладиновци-Штип да остане „Гоце Делчев“. Оваа одлука е донесена од претходната власт уште кога почна изградбата на делницата и е објавена во Службен весник. Заев вчера рече дека не е запознаен со таквата одлука но оти ќе ја почитува.

„Ако е така така ќе остане. Нема потреба од промена. Ако има завршено веќе процедури околу именувањето на патот одлично“, изјави премиерот.