Заплена селска депонија

На 06.07.2019 година во 14.30 часот во Полициското одделение Кривогаштани, Љ.В.(55) од с.Бучин пријавил дека настанал пожар во селската депонија во с.Пашино Рувци. Во пожарот горело сено, а биле зафатени и две ниви засеани со жито и јачмен, сопственост на лицата А.Ј.(73) од с.Пашино Рувци и И.С.(75) од с.Пашино Рувци. Во 14.45 чаот пожарот бил […]

The post Заплена селска депонија appeared first on Скопје1.мк.

На 06.07.2019 година во 14.30 часот во Полициското одделение Кривогаштани, Љ.В.(55) од с.Бучин пријавил дека настанал пожар во селската депонија во с.Пашино Рувци.

Во пожарот горело сено, а биле зафатени и две ниви засеани со жито и јачмен, сопственост на лицата А.Ј.(73) од с.Пашино Рувци и И.С.(75) од с.Пашино Рувци. Во 14.45 чаот пожарот бил локализиран од екипа на Територијалната противпожарна единица Кривогаштани.

Увид бил извршен од полицијата.

The post Заплена селска депонија appeared first on Скопје1.мк.

Close