Дали е безбедно македонското небо? Рашковски вели дека не е, М-НАВ смирува

Туристичките агенции кои продаваат авионски билети веќе предупредуваат дека македонски патници почнаа да купуваат билети за летови од Приштина, Ниш, Белград. Сите овие случувања околу тендерот на М-НАВ за радарската опрема и бројните информации за неколку проблематични ситуации за време на летањето на некои авиони, едноставно ги загрижи патниците во однос на нивната безбедност. Конечно, […]

The post Дали е безбедно македонското небо? Рашковски вели дека не е, М-НАВ смирува appeared first on Скопје1.мк.

Туристичките агенции кои продаваат авионски билети веќе предупредуваат дека македонски патници почнаа да купуваат билети за летови од Приштина, Ниш, Белград. Сите овие случувања околу тендерот на М-НАВ за радарската опрема и бројните информации за неколку проблематични ситуации за време на летањето на некои авиони, едноставно ги загрижи патниците во однос на нивната безбедност. Конечно, самиот генерален секретар на Владата Драги Рашковски вели дека е доведена во прашање и безбедноста на македонското небо, пишува МКД.мк.

Почитувани, пред фактите и боговите молчат. Во врска со објавениот снимен разговор од страна на Климент Чепуњовски од…

Posted by Dragi Raskovski on Saturday, June 29, 2019

Наспроти ова, стојат двете соопштенија на М-НАВ објавени оваа недела во која се уверува јавнста дека безбедноста на летањето во македонското небо е на високо ниво. М-НАВ ги потврдува информациите за неколку инциденти над Македонија, но уверуваат дека сѐ поминало во најдобар ред, според пропишаните процедури и протоколи.

Текстот во целост на: мкд.мк

The post Дали е безбедно македонското небо? Рашковски вели дека не е, М-НАВ смирува appeared first on Скопје1.мк.

Close