СДСМ: Мицкоски инсистира да поскапи струјата, но нема да го гледа тој филм

 Христијан Мицкоски вчера неколку пати соопшти дека е против цената на струјата да остане иста и инсистира таа да биде значително поскапа. Очекувано од човекот кој додека му бил советник на Никола Груевски електричната енергија поскапе за 100 отсто, а укината беше евтината дневна тарифа на струјата со што граѓаните добива повисоки сметки за електрична […]

The post СДСМ: Мицкоски инсистира да поскапи струјата, но нема да го гледа тој филм appeared first on Скопје1.мк.

 Христијан Мицкоски вчера неколку пати соопшти дека е против цената на струјата да остане иста и инсистира таа да биде значително поскапа.

Очекувано од човекот кој додека му бил советник на Никола Груевски електричната енергија поскапе за 100 отсто, а укината беше евтината дневна тарифа на струјата со што граѓаните добива повисоки сметки за електрична енергија, се вели во соопштението од СДСМ.

Сега Мицкоски повторно сака струјата да поскапи, а граѓаните да имаат повеќе трошоци. Тој филм Мицкоски нема да го гледа. Цената на електричната енергија нема да се зголеми, граѓаните нема да добиваат повисоки сметки за електрична енергија.

СДСМ останува посветена на политиките што обезбедуваат пониски трошоци за живот и повеќе пари во семејните буџети. Само со воведувањето на евтината тарифа на струјата годишно кај семејствата остануваат околу 11 милиони евра, а со останатите мерки, се создваат сериозни заштеди кај граѓаните.

СДСМ е определена да враќа што повеќе пари кај граѓаните, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се определени само да земаат од граѓаните, се вели во соопштението од СДСМ.

 

The post СДСМ: Мицкоски инсистира да поскапи струјата, но нема да го гледа тој филм appeared first on Скопје1.мк.

Close