Демир Далип бара властите да му купеле точак

Аудио снимка на која Демир Далип зборува со друго лице и се жали дека власта не му купила точак кружи на интернет.

Во тонскиот разговор недостасува другиот соговорник, но јасно е дека Демир Далип преку него упатува „пораки“ до некој од претходните градоначалници ( или до сегашниот в.д. ) притоа барајќи да му се купи нов точак бидејќи тој ги фалел политичарите на Фејсбук.

„Ако тие сметаат дека јас сум им потребен тогаш нека ми купат еден точак, да не се прает Ѓупци. Слободно да му речиш ! “ го замолува Демир Далип соговорникот и потоа се заканува дека ако тие не му купат ќе му купи точак градоначалникот на Кичево.

Далип го замолува соговорникот да му пренесел на властите дека ќе го удрела кола со стариот точак и ќе требело да му дојдат на како што вели „сахрана“, и на крај ги проколнува : „Иш Ала да умрат тие“.

Ни една од досегашните власти во Охрид на Демир Далип не му има купено точак, што пак значи дека веројатно Далип никому и не му бил потребен.

ТАА ИМА ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЈА

Далип во разговорот зборува и за неговата раководителка која не му била по воља и за неа констатирал дека имала шифра „ Параноидна шизофренија“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close