Курајчките василичари на карневал во Лесковац, Србија

На покана од туристичката организација  Лесковац и градот Лесковац, Република Србија Задружението на граѓани Св.Василиј од Куратица ќе учевствува на  карневал во овој град кој ќе се одржи на 6 јули оваа година.

Како што истакнуваат од Курајчкиот карневал ќе земат свое учевство со првонаградената маска “Древни курајчани” со која настапија на годинешниот карневал во Прилеп “Прочка 2019”.

 

Ова е уште една можност за проширување на соработката на курајчкиот карневал на Меѓународно ниво, како и промоција на Куратица и Охрид пред пошироката мапа, како со својата традиција така и со посебните специфики кои ги нуди овој предел.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close