Георгиески: Да, се кревет и ќе се кревет…

Општина Охрид по подолг период почна да ги ослободува улиците кои беа узурпирани со маси и столици од локалалите на улицата Гоце Делчев. Во акцијата се вклучени полицијата и инспектори, кои асистираат за да се отстрани нелегално поставената урбана опрема. Со денешната акција треба да се стави ред во Старата охридска чаршија, бидејќи низ улицата едвај се поминуваше.

Инаку деновиве општина Охрид е на удар од медиумите поради многуте дивоградби за кои медиумите пишуваат дека градоначалникот „не ги глада“, а тој пак се смешка и вели „почекајте ќе видите“. Се ќе биде отстрането кога ќе дојде време.

Градоначалникот Констрантин Георгиески за Скопје 1 вели дека за брзо време ќе се стави ред во Охрид. Тој додава дека ќе се урне се што е дивоизградено и се што е нелегално поставено. „Законите важат за сите“, кажа неодамна Георгиески.

  • Да, се кревет и ќе се кревет, додаде градоначалникот.

Инаку деновиве општина Охрид е на удар од медиумите поради многуте дивоградби за кои медиумите пишуваат дека градоначалникот „не ги глада“, а се наоѓа на плоштадот Чинар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close