Сообраќајно решение или сообраќаен проблем?

По реконструкцијата на крстосницата кај новата автобуската станица, бројните реакции на граѓаните, бунење и непочитување на правилата.

Токму поради тоа се поставуваат столбчиња на коловозот, со цел да се спречат несовесните возачи кои го скратуваат и непрописно го „сечат“ патот, да се движат според сообраќајни правила.

Оваа крстосница со децении претставува едена од најпроблематичните за минување. Но, и после овој обид не стивнуваат реакциите на граѓаните. Тие велат дека ниту новото решение не одговара соодветно на нивните потреби.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close