Елизабет Ворен се кандидираше за претседателка на САД

Демократската сенаторка Елизабет Ворен официјално се кандидираше за претседателка на САД во градот на работничката класа – Лоренс во државата Масачусетс. Својата кампања за 2020 година ја заснова на популистичкиот повик на борба против економската нееднаквост и изградба на Америка „која е добра за сите“, Најавувајќи ја кампањата, Ворен одлучно повика на промени и го […]

The post Елизабет Ворен се кандидираше за претседателка на САД appeared first on Скопје1.мк.

Демократската сенаторка Елизабет Ворен официјално се кандидираше за претседателка на САД во градот на работничката класа – Лоренс во државата Масачусетс.

Својата кампања за 2020 година ја заснова на популистичкиот повик на борба против економската нееднаквост и изградба на Америка „која е добра за сите“,

Најавувајќи ја кампањата, Ворен одлучно повика на промени и го осуди „теснецот“ во кој се наоѓа средната класа, во ситуација во која, според неа, „богатите не мора да преземаат одговорност а сите други добиваат премалку шанси за успех“, пренесе Гласот на Америка.

 

The post Елизабет Ворен се кандидираше за претседателка на САД appeared first on Скопје1.мк.

Close