Арифи: Постигнувањето на договор зависи исклучиво од Србија

Шефот на кабинет на косовскиот премиер Рамуш Хардинај, Авни Арифи тврди дека постигнувањето договор зависи од Белград, и дека Приштина е спремна.
„Тоа зависи исклучиво од Србија, ако сакаат договор ние сме спремни, ние секогаш бевме спремни. Договорот …

Шефот на кабинет на косовскиот премиер Рамуш Хардинај, Авни Арифи тврди дека постигнувањето договор зависи од Белград, и дека Приштина е спремна.

„Тоа зависи исклучиво од Србија, ако сакаат договор ние сме спремни, ние секогаш бевме спремни. Договорот за заемно признавање е во корист на двете земји. Косово е спремно“, изјави Арифи за порталт Лјајми.

The post Арифи: Постигнувањето на договор зависи исклучиво од Србија appeared first on Скопје1.мк.

Close