Продолжува градбата на патеката до „Парк“

Константин Георгиески влегува во градежна офанзива.

Утрово повторно започнаа градежни работи на пешачката патека која ги поврзува каналот Студенчишта и поранешен Хотел Парк.

Градежна механизација започна да го расчистува теренот и почнува поврзувањето на патеката со локацијата попозната како „Парк“.

Оваа патека започна со градба во 2015 година, со средства од „Европска унија“ и претставуваше отворање на европските фондови за проекти во Охрид, но и уертира во градењето на повеќе патеки кои потоа се изградија во Стар Град и кај каналот Студенчишта.

Архивско видео од 2015 година

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close