Згрижени првите кучиња во охридскиот стационар

Охрид доби стационар за згрижување на кучиња бездомници.”Охридски Комуналец” во месноста “Маутцкер” на влезот во Охрид адаптира поранешен објект на АРМ за оваа намена.

“Стационарот е изграден,а набавени се две возила за транспорт на животните.Вработен е и еден шинтер во нашето претпријатие.Во објектот има услови за третман на 30 кучиња бездомници.Проблемот во Охрид с усложнува бидејќи имаме дојава од правни и физички лица дека со возила од други градови се носат кучиња скитиници и се оставаат на охридските улици”,ни изјави директорот на “Охридски Комуналец” Љупчо Грданоски.

Во текот на идната неделеа “Охридски Комуналец” ќе распише и тендер за набавка на храна за овие бездомници.
За кучињата во моментов се згрижени шест кучиња, а за нив се грижат волонтери од Охрид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close